تحضير سلطة الطحينة
المقادير
2 ملعقة كبيرة طحينة
3 ملعقة كبيرة ماء مثلج
1 ملعقة كبيرة خل
نصف ملعقة صغيرة شطة
ربع ملعقة صغيرة ملح
(إختيارى) فص ثوم مهروس
الطريقة
نضع كل المقادير – ماعدا الثوم – فى طبق بلاستيك مستدير عميق – ثم نقلب بملعقة حديد – نضغط قعرها فى قاع الطبق - ونقلب حوالى دقيقة حتى يتجانس الكل وتختفى الحبيبات وتصبح ناعمة كالكريمة – ثم نضيف الثوم ونقلب جيداً (يمكن إلغاء الثوم لمن لا يحبه)
لو وجدنا الطحينة ثقيلة نضع قطرات من الماء ونقلب لتصبح الطحينة قابلة للرش بالملعقة بسهولة
طبعاً يمكن مضاعفة الكميات – بنفس النسب – فى حالة الرغبة فى عمل كمية أكبر
سلطة الطحينة مناسبة لعديد من الأكلات – فهى رائعة لعمل سندوتشات من أقراص الطعمية الساخنة مع سلطة الطماطم – وسندوتشات الكفتة والهامبرجر والكبدة والفراخ والسمك والجمبرى والشاورما – ويمكن إضافتها لطبق الفول فتعطيه مذاق رائع – كما تصاحب أطباق الكفتة وكل المشويات وأطباق السمك والكبدة – وهى إضافة لذيذة تجمل أى سفرة طعام وفى العزومات والبعض ينثرها حتى على الأرز – ولو الميزانية خرمت آخر الشهر وعندك شوية طحينة يمكن تغميسها بالخبز مع طبق سلطة وتبقى وجبة تمام التمام يامعلم